Start Presale periode

Aanstaande zaterdag 5 oktober is het Presale event en bent u tussen 11.00 en 13.00 uur van harte welkom in het informatiecentrum van RijswijkBuiten. Hier kunt u de Presale documentatie in ontvangst nemen. Ook vertellen we hier alles over het project en kan u terecht voor al uw vragen. Vooruitlopend op het Presale event kunt u de prijzen online raadplegen in de interactieve kaart.

Tijdens het Presale event is het voor het eerst mogelijk om een afspraak te maken met NEXTHome voor een kennismakingsgesprek.

Wat: Presale event
Wanneer: Zaterdag 5 oktober 2019
Tijd: 11.00 tot 13.00 uur
Locatie: Informatiecentrum RijswijkBuiten

De procedure

Wij hebben vernomen dat nog niet voor iedereen duidelijk is hoe de Presale periode in zijn werk gaat. Daarom hebben wij gemeend in deze brief een aantal onduidelijkheden weg te nemen.

Op zaterdag 5 oktober start de Presale periode van De Wilgen met een Presale event. In de Presale periode is het mogelijk om vooruitlopend op de Start verkoop een woning te reserveren of voorrangskandidaat te worden.

Kennismakingsgesprek NEXTHome

Als voorwaarde om in aanmerking te komen als voorrangskandidaat óf voor het sluiten van een reserveringsovereenkomst, willen wij dat geïnteresseerden vooraf op kennismakingsgesprek bij NEXTHome zijn geweest. NEXTHome is onze adviseur en kan voor ons en u, als koper, in beeld brengen of de gewenste woning haalbaar én betaalbaar is. De te verwachten maandlasten zijn voor u immers een belangrijke factor om te besluiten een woning te kopen. Tevens is het belangrijk om te weten dat u de woning daadwerkelijk kunt betalen. Dit voorkomt teleurstellingen verderop in het aankoopproces, zowel voor u als voor ons.

Om goed voorbereid het kennismakingsgesprek in te gaan dient u vooraf een intakeformulier in te vullen en te versturen naar info@nexthome.nl. U kunt het intakeformulier hier downloaden.

NEXTHome adviseert en geeft inzicht in de mogelijkheden van financiering. U bent als koper echter zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van eventueel benodigde financiering en bent vanzelfsprekend vrij te kiezen waar u uw financiering afsluit en welke adviseur u hiervoor inschakelt.

Inplannen kennismakingsgesprek

Het inplannen van een kennismakingsgesprek met NEXTHome kan op twee manieren:
Aanstaande zaterdag vanaf 11.00 uur op de locatie van het Presale event. Hier zijn medewerkers van NEXTHome aanwezig die afspraken kunnen inplannen.
Aanstaande zaterdag vanaf 12.00 uur kunt u telefonisch een afspraak met NEXTHome inplannen via 0186 – 74 57 72.
De afspraken vinden plaats vanaf dinsdag 8 oktober om 9.00 uur in de ochtend.

Voorrangskandidaat

Nadat de financiële mogelijkheden in beeld zijn gebracht en de woning is haalbaar én betaalbaar, kunt u ervoor kiezen uzelf als voorrangskandidaat te registreren. Bij de woningtoewijzing na de Start verkoop heeft u voorrang op kandidaten zonder voorrangsbewijs.

Een woning reserveren

Wilt u zeker zijn van een specifiek bouwnummer? Dan kunt u, vooruitlopend op de start verkoop, een reserveringsovereenkomst voor het gewenste bouwnummer afsluiten. U kunt de woning reserveren vanaf het moment dat bij uw kennismakingsgesprek met NEXTHome is gebleken dat de woning voor u haalbaar én betaalbaar is. Uiteraard kan de reservering alleen plaatsvinden als de woning op dat moment nog niet gereserveerd is door een eerdere kandidaat. De overeenkomst sluit u met de ontwikkelaar van dit project, Stevast Baas & Groen Vastgoed B.V., en bij het afsluiten van deze overeenkomst vragen wij u een reserveringsvergoeding van €3.500 te betalen. Deze betalen wij u terug na de overdracht bij de notaris.

Waarom vragen wij om een reserveringsvergoeding?

Wanneer u een woning reserveert halen wij de woning per direct van de markt. Op dat moment kunnen zich geen andere kandidaten meer voor deze woning aanmelden.

Stel dus dat wij een Reserveringsovereenkomst zonder vergoeding of met een veel lágere vergoeding zouden aanbieden en iemand ziet ‘gemakkelijk’ van de Reservering af, dan zijn wij genoodzaakt compleet opnieuw met de werving te beginnen. Dit kost geld en schaadt uiteraard de voortgang van het proces voor álle kopers. Ook worden woningen dan onnodig bezet gehouden waardoor andere potentiële kopers geen mogelijkheid hebben om zich in te schrijven. De vergoeding ontvangt u uiteraard terug op het moment dat u de woning daadwerkelijk juridisch afneemt bij de notaris. De reserveringsvergoeding kan dus als een soort borg gezien worden.

Klik hier voor een schema van het aankooptraject

Indien er naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen zijn dan kunt u die richten aan info@stevast.nl onder vermelding van “De Wilgen”. Uiteraard kunt u uw vragen ook stellen a.s. zaterdag tijdens de Presale.